Нула

Разговараат двајца пријатели:
- Како е кај вас на работа?
- Исто како во Вип!
- Опаа, значи лапате добри пари.
- Не бе, нула денари по минута.

Вицотека: 

Вицотека

 • Жена влегува во аптека и бара да купи отров.
  Аптекарот:
  - За што ви треба отровот?
  Жената:
  - За да го отрујам мажот...

 • Вдовица правела колач за да му носи на маж и на гробишта.
  Одејќи кон гробиштата колачот и...
 • Зошто Трпе кога оди во пустина носи врата од автомобил?
  - За кога ќе му биде жешко да си отвори прозор.

 • Децата од едно маало играле фудбал во дворот. По некое време мајката на едно од нив излегува на прозор и на цел глас вика:
  - Маааркооо...