Benzin umesto rakije

Uspaničena Fata zove Hitnu:
• Brzo dođite, Mujo greškom popio benzin umesto rakije i evo trči po avliji k'o ludak već pola sata!
Operater joj mirnim glasom odgovori:
• Gospođo, bez panike, prestaće kad mu nestane goriva!

Повеќе од ВицотекаЗошто се самоубил Хитлер ? - Оти му дошла сметка за плин!

Човек влегува во аптека и му вели на аптекарот: - Имаш нешто против кашлање ? Аптекарот: - Немам ништо против ти само... + повеќе

Разговараат Блажо и Перо за проблемите кои ги имаат со невестите кога се враќаат касно дома. Перо: - Не си свесен јас... + повеќе

Кромид плата: ја гледаш, и почнуваш да плачеш. Кучка плата: не ти помага во ништо, од нејзе само страдаш, a не можеш да... + повеќе