Карти

Влага полицаец во автобус на ЈСП и му вика на шоферот:
- Дај ми 2 карти.
- Зошто ти се 2 карти?
- Па ако ја изгубам едната, да имам друга.
- А, ако и таа ја изгубиш?
- Епа, имам и месечна карта.
- А, ако и месечната ја изгубиш?
- Еее, па униформисани лица не плаќаат карта.

Вицотека: 

Вицотека

 • Што иде во Dacia како стандардна опрема???
  - Пиштол во фиоката, кога ќе сфатиш какво срање си купил, да се убиеш.

 • Пациент во операциона сала го прашува докторот:
  - Докторе, навистина ли ќе ме оперира студент?
  - Да.
  - А ако е неуспешна...

 • Трпе решил да купи стан во Скопје, бендисал еден и прашува:
  - Добро станчево е супер, а дали е тивка населбава?
  - Како не, за...

 • - Уџите молим вас. – Ааа ма ми ни смо за уџиџавање.
  - Звачу полиције! – Звај, звај!
  - Пошто су вам пуканака?
  - Јесте се...