Рамче

Оди Рамче по улица кога го сретнува некој пријател и го прашува:
- Каде бе Рамче?
- Еве идам у град да си купам одело.
- Па, купи и за мене едно, ако не те фатат.

Повеќе од ВицотекаГо викаат Гоки од под прозор на фудбал. Излегува мајка му и вика: - Зашто го викате Гоки на фудбал кога знаете дека има... + повеќе

Влегува полицаец во продавница... Полицаецот: Имате ли маргарин? Продавачот: Може ли Добро Јутро? Полицаецот: Добро... + повеќе

Рамиза го прашува Рамче: -Абе Рамче што е тоа СИТУАЦИЈА ? Рамче одговара: -Па види сега Рамизо, тоа ти е, еве да речеме... + повеќе

Операциона сала, слушате се, но не може да го контролирате вашето тело. Работи кои не би сакале да ги слушнете? Подобро... + повеќе