Cлепиот и инвалидот

Разговараат слепец и инвалид:
Cлепецот:
Како иде?
Инвалидот:
Како што гледаш!

Вицотека: 

Вицотека

 • Учителката му вика на Миле:
  - Миле кое време е: "Јас сум убава" ?
  - Mинато учителке, минато.

 • Кинезите измислиле вода во прав!

 • Трпе го прашува Цветко:
  - Како доаѓаш на работа?
  - Со тешки маки.
  - Не мислев на тоа, туку како стигнуваш?
  - Во...

 • Мажот и жената во кревет.
  - Мажот: Дали си расположена за секс?
  - Жената (поспано):
  - Не можам, уморна сум, а и главата ме...