Трпе и Трпана

Трпе ја прашува Трпана:
- Ти си одела со некого пред мене?
- Не бе Трпе, сите имаа коли!

Вицотека: 

Вицотека

 • Врв на љубомора!
  Дечко: Кај си?
  Девојка: Дома.
  Дечко: Ај уклучи го усисивачот да чујам!

 • Џорџ, старец од Ванкувер, Канада се спремал за во кревет кога жена му му рекла да го изгасне светлото во дневната.
  Џорџ ја отворил...

 • Јас и викам:
  - Те Сакам.
  Таа ми вика:
  - Не со зборови, покажи со дела!
  - Одма знаев дека е вмровка!

 • Скопска шмизла седнува во ресторан во Охрид и нарачува супа.
  По некој 45 минути келнерот и ја носи супата.
  Седи скопјанката...