Пица доставувач

Фирма од 50-тина вработени, газдата одлучил да му го препушти бизнисот на својот син. Син му дипломирал на еден од нашите приватни факултети. Првата задача му била да го редуцира бројот на вработени.
Влегува во фирмата и почнал да ги набљудува рабоитниците гледа сите работат освен еден, кој стоел до радијаторот во ходникот и гледа низ прозорот.
Доаѓа до него и го прашува:
- Дечко колку изнесува твојата месечна плата?
- Па околу 15.000 ден!
Газдата вади пари од џебот и му вели:
- Еве ти 15.000 ден плата за овој месец, и еве ти уште 50.000 ден и да не те гледам повеќе тука, јасно?
Дечкото ги земал парите и насмеан си заминал од фирмата.
Газдата воодушевен од својата постапка се свртил кон останатите работници и им рекол:
- Вака ќе биде со секој кој нема да работи, а сега нека ми го каже некој името на овој вработен за да го одјавам.
Сите молчат освен еден кој собрал храброст и му одговорил.
- Тоа беше Трале ...работи како Пица доставувач!

Вицотека: 

Вицотека

  • Си бил некој многу грешен човек и еден ден дошол ѓаволот да му ја зеде душата. Ѓаволот кога влегол дома кај него, човекот ја земал пушката и...

  • Во една циганска фамилија мајката ги собира сите и им вика:
    - Ајде денес ќе менуваме гаќи! Сите радосни бидејќи и навистина не памтат...

  • Скопска шмизла седнува во ресторан во Охрид и нарачува супа.
    По некој 45 минути келнерот и ја носи супата.
    Седи скопјанката...

  • Трпе и Трпана го гледаат квизот „Кој сака да биде "Милионер", и после тоа си легнуваат да спијат. Додека се во кревет Трпана се врти накај...

НАЈДОБРАТА ХОСТИНГ УСЛУГА