Мечки

Што е заедничко помеѓу мечка и државни службеници?
И двете се заштитена врста.

Вицотека

 • Тинејџерот Трпе се јавува кај Вера и ја прашува:
  - Здраво, што правиш?
  - Вршам научно истражување од областа на нуклеарната...

 • - Храбар:
  - Доаѓаш дома доцна навечер, мртов пијан, жената веќе легната во кревет ама не спие...
  Земаш стол и седнуваш веднаш до...

 • Разговараат две жени во лудница, од кои една плете џемпер.
  - Што правиш - прашува првата.
  - Еве плетам џемпер - вели втората....

 • На часот по сексуално образование, наставничката црта пенис на таблата и ги прашува децата дали знаат што е тоа.
  Перица е првиот што...