Гробари

Зборив два гробара:
Едн вика:
- Бреее уморан сам како куче днска сахранувасмо еднога сигурно е бија тежак 150 кила!
А друг вика:
- Абе ќути мене руке ми отпаднава...
- Днска закопувасмо свекрву на некоју тамо...
- Па сви толко чукасва руке што морасмо 5 пут да гу вадимо на бис!

Вицотека: 

Вицотека

 • Синот ја прашува мајката:
  - Мамо, мамо, зошто на тетка Мица ќерка и се вика Ружа?
  - Па, затоа што тетка Мица многу сакала цвеќе...

 • Отишол Трпе на гатачка, тропнува на врата, а таа вели:
  - Koj e?
  На тоа Трпе:
  - Ебатe видовитата.

 • Си бил некој човек кој пател од слаба ерекција...
  Побарал совет од лекар, овој му препишал вијагра.
  Човекот среќен испил 2-3...

 • - Јас би бил најсреќен кога сите би пешачеле по 10км дневно.
  - Што сте вие, лекар?
  - Не јас сум чевлар.