Ѓаволот И Старецот !!!

Еј , старецу – викнал ѓаволот
-Кој си ти? прашал старецот
-Јас сум ѓаволот...
-Добро за тебе, штом си ѓавол..
-Се плашиш од мене?
-Не, зошто би се плашел…
-Дали знаеш дека јас можам да те скренам од умот и да предизвикам страшна психичка агонија за целиот живот ?
-Сигурен сум дека можеш ….. мирно одговара старецот
-И сеедно ти е ,не си уплашен?
- Не, ни најмалку.
- Зашто не? Сите се плашат од мене?
Јас не. Ако си ти Ѓаволот тогаш јас бев во брак со твојата сестра 37 години……

Вицотека: 

Вицотека

 • Кога дома ќе ти влезе љубовницата сите комшии знаат за тоа.
  Но кога ќе ти го ограбат станот, никој ништо не видел, никој ништо не чул и...

 • Се собрале сите човечки органи да решат кој е најважен.
  Мозокот прв се јавил.
  - Јас сум најважен, без мене ништо нема да...

 • Трпе ги носи на ветеринар двете свињи што ги чува дома. По проверката ветеринаров констатира:
  В: - Трпе, свињиве се добрие, здрави се е...

 • Седат Ивица и татко му на маса и му вели таткото на Ивица:
  - Синко, глуп си ко масава!(и тропа по неа)
  А на тоа синот станува и...