Љубов

Девојка се заљубува и ја прашува својата баба:
Бабо .. што е љубов ? Дали е тоа кога на саканиот све би му дала, срце, нежност, душа, тело и страст … а и тој мене ?
Мила моја, остави ги тие бескорисни глупости.
Тоа го измислиле сиромашните луге за да можат да водат љубов а да не мора да платат…

Вицотека:

Повеќе од ВицотекаЗа време на посета на психијатриска болница, новинар го прашува директорот на болницата: - Како точно знаете кој треба... + повеќе

Охрид е еден од најубавите градови на Балканот, овде и природата и воздухот се толку чисти што дури со години никој не... + повеќе

Иде Северина кај поп да се исповеда: Попе грешев. Знам гледав!

Спиеле маж и жена и во куќата им влегол крадец. Прво ја грабнал жената и и рекол дека ке ја убие ако не му каже како се... + повеќе