Панкер и Кумановец

Се возат панкер и кумановец во воз. Панкерот целиот избушен со обетки, пирсеви… а косата панкерска офарбана у црвено...
Кумановецот го гледа.. го гледа не симнува поглед од него..
Стари – му вели панкерот. … Шо зјапаш у мене ?
А кумановецот :
Знаеш момче, ја, кт беше млад како тебе, правил сам разни глупости, сс разне кокошке сам се фукаја ...
Па си мислим, се мислим кт те гледам овакој …
Да не си мој син?

Вицотека: 

Вицотека

 • Трпе и Џоле у канцеларија си разговараат:
  - Трпе, ми дојде преку глава од работа, морам малку да одморам.
  - Е, како ќе го изведеш...

 • Оди Трпана на фудбалски натпревар и му довикува на судијата:
  - Море судија абдал еден што не им фрлиш уште некоја топка,
  не...

 • Проваѓа цајкан у цивилку и гледа овчара куде ги пасе овце и му вика:
  Може ли ако погоду што си да ми дадеш 1 овцу?.. и овчар се сложија...

 • Ало! Здраво! Со кого зборувам?
  Со продавницата за обувки.
  Извинете сум го згрешил бројот.
  Нема проблем, дојдете ќе ги...