Perica ima devojku

Pita mama Pericu:
• Je li Perice, imaš li ti devojku?
• Imam! •
I, kako se zove?
• Jelena nadogradnja noktiju novi profil!

Вицотека: 

Вицотека

 • Си бил некој Скопјанец во Охрид и оди до трафика и го прашува продавачот:
  - Имате Марлборо?
  Продавачот:
  - Да имаме.
  ...

 • Баба во село чувала 200 овци и дошла некоја новинарка да и направи интервју:
  Кажи ни бабо како успевате да ги чувате сите 200 овци?...

 • Како да насмеете плавуша во недела?
  - Кажете и виц во петок!

 • Се оженил Блажо за Јапонка. Му дошле на гости Маца и Ристо, и го прашуват:
  - Море Блажо, како се разбираш со неа?
  - Со мимики....