Силована

Искача женска од ВЦ у кафич и му вика на келнера:
- Дечко ај раситни ми гу овуј новчаницу од 30 евра
Келнер:
- Женска па нема новчаница од 30 евра?
Женска:
Лелеее па ја сам силована!

Вицотека: 

Вицотека

 • Иде некој музичар у месарницу и прашуе га месара:
  - Имаш ли жилу од вола за бас гитару?
  А на тој месар нервозно му вика:
  -...

 • Јас би бил најсреќен кога сите би пешачеле по 10км дневно.
  Што сте вие, лекар? -Не јас сум чевлар.
 • Разговараат 2 комшивки:
  - А мори, што си целата модра?
  - Маж ми ме истепа.
  - Јас мислев на пат е.
  - Е и јас мислев...

 • Фата родила единаесето дете.
  Ја прашува докторот, како ќе ти се вика детето?
  Фата: Па Мујо.
  Докторот: А како ти се викаат...