Алкохол и свадба

Нова Година без алкохол ти е како свадба без трудну снашку.

Вицотека

 • Која земја во Европа беше најзагрозена од птичји грип?
  - Црна Гора се сокол до сокол!!!

 • Влегува човек во кафич и му вели на шанкерот:
  - Дај ми две дупли вотки.
  - Ти изгледа си имал многу тежок ден, а?
  - Абе...

 • Последни вести:
  Обединетите нации им понудија на Црногорците столица во Њујорк.
  Тие одбија.
  САКААТ ЛЕЖАЛКА!

 • Доаѓа Англичанец во Македонија оди во хотел и зема клуч од соба број 2. Се јавува на рецепција и му вели:
  - Two tea to room two и овој...