Кафана

Тој ти е место куде кд улегнеш не познаваш никога, а искочиш сс два кума.

Вицотека: 

Вицотека

 • Доаѓа Трпе дома од кладилница и и вика на Трпана:
  Ах ме изеба Интер.
  Трпана:
  Ах а мене ме изеба Милан!
  Блажо:
  ...

 • Мамо, ги гледав сликите од вашата свадба со тато и сакам да те прашам зошто носиш бел фустан?
  Мајката:
  Зошто белата боја е боја...

 • Жената го кара мажот.
  - Дај бе веќе престани да одиш по туѓи жени цел град збори...три деца имаме ниедно не е твое.

 • Оди Трпе низ улица, а Трајче на гранка. Го прашува Трпе:
  -Што правиш на гранка? Мајмуните одамна се слезени од гранка!
  Трајче:...