Изгубен случај

Мамооо у школу сви ми викав дека сам изгубен случај!
- Дете ти живиш у стан изнад нас!

Вицотека

 • Судијата:
  Обвинет сте, затоа што сте го фрлиле комшијата низ прозор!
  Обвинетиот:
  Не сум фрлил јас судија никаков комшија,...

 • Влегол човек во продавница за домашни миленици и бара да купи папагал. Продавачот му покажува три и му вели дека првиот чини 5.000 денари....

 • Трпе го носи син му во некое атеље и му вика на уметникот:
  - Еве ти го! Научи го да слика!
  - Ама господине, тоа не е така лесно....

 • Сакаш да се ожениш за мене?
  Нема проблем, потполни молба.