Храбар

К’д ќе дојдеш дома у сред ноќ, жена ти у кревет, али још не спие. Зимаш столче и седнуеш пред њојан кревет, а на њојно прашање:
- Што правиш? , одговараш:
- Сакам да седу у прв ред кд ќе почне циркус!

Повеќе од ВицотекаМајка и бебе патувале во автобус. Детето почнало да плаче. Мајката земала да го дои, но тоа не престанувало. - Јади ако... + повеќе

Се карат Мара и Блажо, и Мара му вели: - Денеска се на мода, мали мобилни и саатеви, а еден ден ќе бидат у мода мали... + повеќе

Жената по природа е ангел, но ако и ги скршат крилата, таа лесно ќе научи да лета на метла!!!

Итар Пејо тргнува на одмор и и вели на комшиката: Верко, ние ќе одиме на одмор на море, да фатиме малку боја. Ти од... + повеќе