Похрабар

К’д доваѓаш дома у сред ноќ, жена ти те чека сс метлу у руке а ти гу прашуеш:
- Чистиш или се спремаш да летиш негде?

Повеќе од ВицотекаТрпе живеел на село и еден ден си нашол жена. Ја шетал по нивите и и објаснувал. Она е шталата на комшијата, нашата... + повеќе

Трпе го прашува Трале: - Што е подобро да си глупав или да си ќелав ? - Да си глупав. - Е зошто па глупав? - Па не се... + повеќе

Мало девојче забележувајќи неколку бели влакна во смеѓата коса од мајка си, прашала: - Мамо, зошто имаш бели влакна на... + повеќе

Со кого бре два саати стоиш пред врата и муабетиш ??? изнервиран сопругот ја прашува жена му. Со комшивката, немаше... + повеќе