Драги, каде си?

- Драги, каде си?
- На лов.
- А кој дише толку тешко?
- Една мечка.
- А зошто стенка?
- Затоа што ја ранив.
- Зошто и е женски гласот?
- Од каде да знам? Јас сум ловец, не ветеринар!!!!

Вицотека

 • Отишле Мујо и Фата на доктор. Влегол Мујо прв во ординацијата па веднаш решил да му се пожали на докторот:
  - Докторе, имам проблем со...

 • На гинеколога ќерка сс мајку:
  - Девојче ти сексуалан живот како што виду имаш?
  - Не докторе, тој знаеш, ја кд беше на журку и...

 • Две плавуши се допишуваат и едната и кажува како запознала некој дечко на интернет, а другава ја прашува:
  - Ти прати слика?
  - Да...

 • Трпе и Трпана седат во ресторан. Го викаат келнерот и нарачуваат аператив. За мене едно узо, а за мажот ми една зелена...