Интересна земја

Знаеш другар бев во една интересна земја која се се вика Македонија.
Да, сум слушнал дека има таква.
Бев гостин во една куќа, многу љубезни, ама и чудни луѓе.
Замисли - вели зачудено кинезот.
- Таткото работи не зема плата.
- Мајката не работи зима плата.
- А Синот е пензионер.

Повеќе од Вицотека- Ме сакаш ли? - Да. - Многу ли? - Многу. - А што ти се допаѓа најмногу? - Пивото.

Некад е најубаво да си сам... - Например к'д купиш Милку !

Среде жестока караница жената му вика на мажот: - Кажи само уште еден збор и веднаш се враќам кај мајка ми! А мажот... + повеќе

Мажот и жената се договориле за да не бидат безобразни пред децата да смислат некоја шифра за секс. Се договориле... + повеќе