Ало газда

Богат Кумановец оди на пат и му вели на својот слуга дека може да му се јави само ако е многу, многу важно.
Само што стигнал на одреденото место му зазвонува мобилниот.
- Ало, газда ми пукна рачката од лопататa?
- Ало, па ти нормален си?! Стап? За тоа ми се јавуваш.
- Ама газда многу е пукнат.
- Па што си правел?
- Па го закопав вашето куче.
- Молам, па што му се случило на кучето?
- Па падна греда врз него…
- Каква греда?
- Кога шталата ви гореше.
- ШТАЛА ШТО!!!!
- Како мислиш шталата?
- Па кога куќата ви се запали!
- Чекај малку,
- КУЌА!
- Како се запалила куќата?
- Па од свеќата.
- Од каква свеќа?
- А, од свеќата што ја запаливме кога татко ви умре!
- Ја неможам да верувам, ќе добијам инфаркт.
- Па и тој доби инфаркт!!!
Со плачлив глас газдата,
- А како добил инфаркт?
- Па, кога не најде мене и вашата жена заедно во кревет!!!

Вицотека

 • Малиот Трпе ја прашува мајка си:
  - Мамо каде е кравата на тато?
  - Што збориш сине, татко ти нема крава.
  - Е како нема, кога...

 • Студент бара цимерка за еднокреветен стан!
  Страв му е да спие сам.

 • Оди малиот Трпе кај татко му:
  - Тато учителката ни кажа да си купиме атлас.
  - Сине, а да почекаме малце да се среди светов?

 • Еден селанец и вели на жената му:
  Ој мори Стојно, сакаш прво да те е*ам или прво да ручаме?
  - Како што ти ќе кажеш, па да ручаме...