Рибар

Муже како си пројде ти по рибе кд беше прошли месец?
- Ејјјјјј... Екстра и време ни се погоди и пуно рибе фатисмо! Зашто прашуеш?
- Па јави се една од тија рибе и кажа дека очекуе мали рипчиња!

Повеќе од ВицотекаМалиот Трпе му вика на татка си. - Тато ај да ја продадеме мама? - Е што ти текна? - Е па ја више не ја цицам, ти не ја... + повеќе

Во зоолошка градина: - Мамо, мамо,тоа мајмунот ли е ? - Не сине, тоа е се уште касиерот.

Дечко и девојка сами во стан. Дечкото се впушта во предигра: Дечкото: Што ти е ова? Женската: Носе. Дечкото: Може да го... + повеќе

Босанец, Хрват и Црногорец дошле малку порано на железничката станица, па седнале да испијат по некоја ракија. Меѓутоа... + повеќе