Бон тон

Во бон тон школо и добро однесување седат група млади и слушаат предавање.
Младата професорка поставува прашање:
-Перо, и се удвараш на девојка од добра и угледна фамилија, образована и ја покануваш на вечера. Одеднаш, мора да одиш до wc.
Што ке и кажеш?
-Ќе кажам – причекај ме малку ќе одам да мочам.
-Ова е многу просто и некултурно од твоја страна.
-Спасе, што би рекол ти?
-Извини, би морал да одам до wc одма се враќам.
-Ова е нешто подобро, ама не е убаво да спомнуваш wc за време на вечера.
-Анте, како ти би ја употребил својата интелигенција и способност и го покажеш твоето добро однесување?
- Па ја би рекол:
Извинете што морам да излезам на момент, мила, одам да му пружам рака на еден мој близок пријател, со кој се надевам дека ќе имам прилика да Ве запознам после вечерата.

Повеќе од ВицотекаОбама му ѕвони на Путин на црвениот телефон: - Да те замолам за услуга. Нашата фабрика за кондоми изгоре и итно ни... + повеќе

Три сестри  15,16,18 години, се возеле во лифт и гледа најмалата бела материја на подот и вели: - Што е ова? Средната... + повеќе

Ако мажот и отвори врата од автомобилот на жената, или има нов автомобил или нова жена.

Prišao sam joj i odlučno rekao: • Lutko, ja sam rešen da sa tobom večno plešem! A onda sam čuo glas iza sebe: •... + повеќе