Слива

Дете држи слива во рака и го прашува таткото:
Тато каква боја се сливите?
Темно сина.
А зошто оваа е црвена?
Затоа што е зелена !!!

Вицотека

 • Плавуша вика од бањата:
  - Мили дај ми шампон!
  - До кадата има полно шампони!
  - Да, но на нив пишува “за сува коса”, а...

 • Само Чак Норис може да свири гитара со зденка.

 • Трпе решил да купи стан во Скопје, бендисал еден и прашува:
  - Добро станчево е супер, а дали е тивка населбава?
  - Како не, за...

 • Што иде во Dacia како стандардна опрема???
  - Пиштол во фиоката, кога ќе сфатиш какво срање си купил, да се убиеш.