Kondicija

• Šta radiš?
• Evo, bio na trčanju!
• Aha, jesi povratio kondiciju?
• Povratio jesam, kondiciju nisam!

Вицотека: 

Вицотека

 • - Уџите молим вас. – Ааа ма ми ни смо за уџиџавање.
  - Звачу полиције! – Звај, звај!
  - Пошто су вам пуканака?
  - Јесте се...

 • Дечко се пушта на девојка во диско и девојката му вика:
  - Ти знаеш ли јас чија сестра сум?
  А дечкото збунето прашува:
  -...

 • Влага Трпе мртов пијан во кафана и се дере:
  - Среќна Нова година!
  Некој од страна му дофрлил:
  - Каква Нова година во сред...

 • - Што е супротно од смејање?
  - Па професорке е*ање.
  Како бе е*ање срам да ти е!
  Па такој професорке, смејање е: ХА ХА ХА, а...