Коњ

Ќерката:
Мама сакам коњ?
Ќе го добиеш, ќерко кога ќе се омажиш!

Вицотека

 • Малиот Трпе ја прашува мајка му:
  - Мамо, добиваат ли нашите учителки плата?
  - Секако, зошто прашуваш?
  - Па, сите задачи ги...

 • Пијан битолчанец се враќа дома и жената го чека:
  - Знајш колку е сато?
  - Дванајсе без пет.
  - Седум сабајле е, матуф!...

 • – Од кога си немал секс?
  – Што ден е денеска?
  – Недела.
  – Од јануари!?!

 • Оди плавуша во банка:
  - Сакам да отворам заедничка сметка.
  - Со кого?
  - Не ми е битно со кого, најдете некој кој што има...