Сведок

Тужител повикува сведок, баба од 80 години и ја прашува:
- Госпоѓо Трпевска, дали ме познавате?
- Како не те познавам господине Талевски, те познавам уште од дете, но да ти кажам многу сум разочарана од тебе.
- Секогаш лажеше, ја изневеруваше жена ти, оговараш луѓе позади грб, манипулираш со нив.
- Вие мислите дека сте ФАЦА а уствари немате мозок ни колку една мува без глава ..
- ДА јас добро ве познавам…..
Тужителот потполно збунет поторно ја запрашува:
- А госпоѓо Трпевска дали го познавате овде присутниот бранител?
- Да нормално дека го знам, го познавам господинот Митревски уште кога беше млад дечко.
- Тој е мрзливец, превртлив, а и има проблем со алкохолот.
- Со него не може да се воспостави нормален контакт, го бие глас и дека е најлош АДВОКАТ во земјава…
- Да не спомнувам дека ја изневерува својата жена со уште три … во која спаѓа и вашата жена.
- ДА, ДА добро го познавам….
Бранителот слушајки го ова само што недобил инфаркт.
СУДИЈАТА запрепастен ги повикува двајцата АДВОКАТИ и тивко им шепнува…

Слушајте вие двајца, идиоти, ако ја прашате оваа луда баба дали ме познава, двајцата одите во затвор…

Вицотека

 • Трпе и купува на Трпана за роденден дијамантски прстен.
  Го сретнува Трале на улица и му вели:
  Па нели бе Трпе она сакаше спортско...

 • Дали овој спреј е добар за комарци? - купувачот го прашува продавачот.
  - Не е!
  - Како не е кога го рекламираат на телевизија!?...

 • Мујо и Фата јадат ракчиња.
  Фата се ипрскала на фустанот и вика:
  - Уууу, изгледам како свиња!
  Мујо на тоа:
  - И плус си...

 • • Hajde sine, pozdravi čiku! Kako se ono kaže kad gosti odlaze?
  • Kaže se: "Hvala Bogu"!