Трипати мажена

Оди Трпана на гинеколог и му се жали:
Еее докторе, докторе, абе три пати се мажев ама се уште сум невина.
Докторот:
Еее Трпано, не е можно тоа, не ми е јасно?
Трпана:
Е па вака,
- Првиот беше цвеќар – остана на мирисање,
- Вториот беше слаткар – остана само на лижење
- Третиот беше Скопјанец – ова ќе ти направам, она ќе ти направам...

Вицотека

 • - Што има брате? Од кај си?
  - Од Македонија!
  - Е? Супер, и јас сум од Македонија. Да мавнеме по една за Македонија?
  И пијат...

 • Докторот и вели на Трпана:
  - И запамтете дека освен лекарствата, на вашиот сопруг му се потребни мир и тишина.
  - Абе докторе, јас...

 • Што е главоболка:
  Контрацепсицко средство најчесто користено од страна на жените во 90-те.

 • Трпе на суд, и судијата му вели:
  Господине Трпе според новите стандарди на ЕУ, ќе мора да ве осудиме за нелегално производство на...