Сендвич

Тргнал Трпе со камион на пат преку граница, а со себе зел еден слон.
Во двете уши му ставил по една кришка леб.
Стигнал на царина и цариникот и го прашува дали има нешто да пријави.
Трпе одговорил дека нема ништо. Цариникот сепак го отворил камионот и го видел слонот.
Чекај малку, рече дека немаш ништо да пријавиш, а возиш слон во камионот?
Зачудено го прашал цариникот.
Ама ич да не ти е гајле тебе, што сум си ставил јас во сендвичот за ужина! одговорил Трпе.

Вицотека: 

Вицотека

 • Како се менуваат работите кога стапуваш во брак?
  Штотуку оженет маж во мобилниот го зачувува бројот на жена си како “Сонцето мое“....

 • И се жали Трпана на комшивката
  Мојот Трпе е 300% импотентен.
  Како ма, па нели вчера ми рече дека е 100% импотентен ??
  Да...

 • На бабата и се кренала сукњата и дедото вели:
  - Покриј ја таа гробницата мори!
  - Еее зошто, да не се дигне мртовецот?

 • Влегов во кујната а заборавив зошто. Додека мислев го отворив фрижидерот, каснав парче салама, потоа сиренце, потоа пак салама, потоа...