Ресторан

Трпе и Трпана се шетаат во центарот на градот и проаѓаат покрај еден ресторан.
- Ау Трпе, колку убаво мириса овде.
- А Трпе џентлменски и враќа:
- Сакаш да пројдеме уште еднаш?

Вицотека:

Повеќе од ВицотекаОткрив дека сум перверзен тип. Ја сакам владата!

Се сретнуваат две циганчиња: - Што си бе толку блед, да не си болен? - Не бе. Мајка ми ми го изми лицето.

Мујо и Хасо ловеле риби. Им снемало црви и Хасо го пратил Мујо да побара зад грмушките. За тоа време Хасо уловил златна... + повеќе

Трпана се породила со двојка и лежи на породилно. Доаѓа Трпе, ги гледа децата, па оди да ја провери Трпана. Таа го... + повеќе