Телефон

Касно после полноќ, ѕвони телефонот, а Трпе и вика на Трпана:
- Јави се, ако е за мене, кажи не е тука!
Трпана се јавува на телефонот:
- Ало, да дома е!
Трпе нервозно и вика:
- Глупачо ти реков да не кажуваш дека сум дома!
А Трпана му враќа:
- За мене беше.

Вицотека

 • Седи дете покрај кејот кај камениот мост и плаче, поминува полицаец и го прашува детето зошто плаче.
  - Ми падна бурекот во Вардар,...

 • Излегува едно бате од Mercedes S300 ганц нов.
  Се врват некои батиња и го прашуваат?
  - Еј, Љутвим, како бе Мерцедесот?
  ...

 • Смртта дошла по Трпе, заѕвонила на врата и Трпе отворил:
  - Добар ден, Трпе.
  - Добар ден.
  - Дојдов по твојата душа!
  ...

 • Учителка држи курс по Географија на 20 плавуши. Прво прашање:
   Каде се наоѓа Америка?
  Марија, една од...