Мајка ти

Мујо го прашува Хасо:
- Хасо, има ли татко ти бркови?
- Не.
- Епа, тогаш сум ја видел мајка ти.

Вицотека

  • Богат француски производител на вино дошол во некоја кафеана во Кавадарци и ставил 5.000 евра на масата и рекол:
    - Кој може на екс да...

  • Сите животни се договориле да прават забава во домот на лисицата и ја поканиле и стоногалката. Поминува 1 час неа ја нема, минат 2 часа неа...

  • Зашто Македонци идев само у Грчку и у Охрид на одмор ?
    - Па ако идев подалеко ке им се одмрзне месо и ке се покварив патлиџани !

  • Влегуваат во кафич, црнец, Баци и Чае, мали Џокица, Гоки, Трпе и Трпана, Фата, полицаец, чесна сестра, Чак Норис, студент, плавуша, црногорец...