Курс

Се враќа жената касно дома и мажот ја прашува:
Мажот: Кај беше ма до сега?
Жената: На курс бе...
Мажот: Тоа 'С' на крај камуфлажа ти е?
Жената: Не бе - за множина

Вицотека: 

Вицотека

 • Што су локални избори?
  Локални избори су к'д треба да донесеш одлуку у кој локал ќе пиеш и колко?

 • Некој црнец во пустина ќе умрел од жед кога покрај една оаза нашол вирче вода во кое пливала една златна рипка.
  - Аман не ми ја пиј...

 • Протокол за Свињокољ
  5.30
  - устајање
  - ракијица (0.3)
  - обуци маскирну униформу
  5.45
  - наложи ватру испод...

 • Влегува дечко во такси и јаде чоколадо.
  Таксистот му вели:
  • Дечко чоколадото ќе ти ги расипе забите.
  • ...