Поштар

Поштар и носи писмо на некоја баба и и вика: Ајде бабо ти стигна писмо од Америка по авион!
Бабата:
Не лажи куче едно те видов дека дојде со моторче

Вицотека

 • Доаѓа Трпе еден ден дома со кеса полна кондоми. Кога го видела Трпана му вика:
  Де бе Трпе што си купил толку кондоми што ќе ти се?...

 • Оди пијаница по главна улица, и застанува да моча. Полицаец го гледа и му вели:
  - Срам да ви е! Казна 50 евра!
  Пијаницата се...

 • Мажот и го подметнува весникот под нос на жената
  - Прочитај ја оваа статија за рибите, мила.
  - Зошто?
  - Од нив би можела да...

 • На погреб на една лоша жена, која го малтретирала сопругот, само што го спуштиле ковчегот почнало да грми.
  Вдовецот ја кренал главата...