Лажење

Му се јавуваат на Трпе од основното училиште на телефон:
- Господине, син ви кажува многу лаги.
- Епа, кажете му дека е многу добар зошто јас немам деца.

Вицотека

  • Не трчајте по жените, можете да се судрите со тие што бегаат од нив.
  • Човек навршил години за старосна пензија и оди во социјално да тражи пензија. Кога стигнал на ред на шалтер и објаснил на службеничката зошто...

  • Плавуша излегува со новиот тип, одат во парк, типот вади кутија цигари, ги подава кон неа и ја прашува:
    Цигара?
    Плавушата:
    ...

  • Починал некој човек и чекајќи ред кај Свети Петар, забележал многу ѕидни часовници во ходникот. Кога дошол на ред го прашува Св.Петар:...