Нова година

Влага Трпе мртов пијан во кафана и се дере:
- Среќна Нова година!
Некој од страна му дофрлил:
- Каква Нова година во сред февруари бе?
- Февруари?
Леле, Трпана ќе ме утепа, никогаш не сум се вратил толку касно дома.

Повеќе од ВицотекаСи доаѓа дедо дома и гледа како некоја згодна девојка му го пребарува станот. - Леле, дедо те молам не викај полиција,... + повеќе

Дислексичар оди да опљачка банка и вика : - Ваздух во раце,пљачка ви матер, ова е Пи*ка!

Разговараат 3 плавуши: Првата: Слушнав дека утре ќе биде 40 степени? Втората: Па, слушнав дека утре ќе падне снег?... + повеќе

Како може да се нарече Југославија по смртта на Тито? Титаник.