Рецесија

ТВ екипа прави интервју со Баци пред ТЦ Бисер:
- Во кое време живеевте подобро во Титиво време или сега.
Баци:
- Боље беше во Титово време!
- Ќе си набавиш саламче, мевце, чоколадче, пивце, лебче, ама не лебче ни даваа на семафори!
ТВ екипа:
- А сега.
Баци:
- Сега ништо, камера овде камера онде !!!

Вицотека: 

Вицотека

 • Комичар - човек кој е постојано во кома
  Роман Полански - Циган земјоделец
  Роми Шнајдер - Јасно е
  Гром - Циган електричар...

 • Наставникот ги прашува децата што е тоа што им мириса убаво?
  Децата одговараат:
  - Ружа, Парфем...
  Го прашува малиот Петре:...

 • Тројца мажи стигнуваат во рај во отприлика исто време. Свети Петар седнал и им објаснил дека рајот станува прилично полн, па одлучиле на...

 • Разговараат двајца другари.
  - Луд е оној кој зборува и никој не може да го разбере.
  - Ме разбра ли што сакав да кажам?
  - Не...