Картички

Трпе му вика на Цветко:
- Ми ги украдоа сите кредитни картички!
- Аман бе? Пријави ли во полиција?
- Не, а не ни планирам.
- Зошто?
- Па оној што ми ги украл троши помалку пари од Трпана.

Вицотека: 

Вицотека

 • Оди крадец во аптека и и вика на аптекарката:
  - Дај ми ги сите пари!
  Аптекарката му одговара:
  - Ако немаш рецепта, ништо не...

 • Која е разликата помеѓу сопственик на спортско и обично југо?
  Сопственикот на спортско југо носи патики.

 • - Докторе имам депресија.
  - Најдобро средство е да се нурнете во работата.
  - Ама, докторе јас сум чистач на ВЦ шољи !!!

 • Фаќа поп златну рибицу, па вика:
  - Слушај, ќе те пушту ако ми испуниш две жеље.
  - Кажи, вика рибица.
  - Прва е да не сам...