Месечна карта

Баба влага во автобус и му вика на шоферот:
- Синко, немам пари за карта, може ли да ти дадам јајце?
- Ајде бабо, не е проблем.
Наредните неколку денови се повторувало истото и на шоферот му дошло преку глава и и рекол:
- Ајде бабо, ова последен пат да ти е. Повеќе нема да те примам со јајца.
Следниот ден бабата доаѓа со кокошка во рака и му вика:
- Месечна, синко!

Вицотека:

Повеќе од ВицотекаСе буди Трпана среде ноќ цела исплашена и испотена и го буди Трпе, велејќи му: - Леле, нешто лошо сонував и целата се... + повеќе

Се јавува човек што дтка во полиција и вели: - Попопополиција? - Да полиција. - Кококошките на комшијата ми сметаат да... + повеќе

Kako reagiraju Engleskinja, Francuskinja i Fata kad ih muž zatekne s drugim muškarcem u krevetu? Engleskinja: - Džone,... + повеќе

Македонец, Србин и Грк фаќаат златна рипка. – Ако ме пуштите, ќе ви исполнам по една желба Србинот: – Јас сакам во... + повеќе