Пушење

Седат полицаец и неговиот син дома и полицаецот го кара синот:
- Сине навистина мислам дека не е во ред да пушиш уште во петто одделение.
- Да тато, но нели ти ми имаш кажувано дека си почнал да пушиш во петто.
- Па добро, али јас тогаш имав седумнаесет години.

Повеќе од ВицотекаВлегува Трпе дома и ја прашува Трпана: - Жено да добијам на лото што би направила? - Ќе ти земам пола и ќе те оставам... + повеќе

Зошто полицаец не си мие заби? - Затоа што не му го собира сапунот во уста.

Ало насмевни се

Млада Шкотска двојка (Мери и Џејми) си се додворува во парк: - Џејми, сакаш ли да ме држиш за рака? - Секако, како... + повеќе