Маркс

Зборуваат двајца полицајци еден со друг.
- Дали имаш слушнато дека на Маркс имало луѓе.
- Море колку си глуп, не се вика Маркс, туку Марс. А тоа дека таму има луѓе ти е само хипотенуза.

Вицотека


 • Што е мигрена:
  - Најупотребувана контрацепција од страна на жените

 • Блажо:
  - Слушај Маро, ај да ти кажам една гатанка, ако ја погодиш ќе водиме љубов, а ако не погодиш ќе спиеме.
  Мара:
  - Ајде...

 • Наставникот по географија го завртел глобусот и го прашува ученикот кој треба да одговори:
  - Што е ова?
  - Почнуваат вести -...

 • Трпана со другарка и се возат во автобус за Охрид. И Трпана раскажува:
  - Вчера се испраќавме со Трпе, лелее што ми правеше, ме фаќаше...