Петко Балабанов

Седат двајца полицајци облечени како цивили во кафана и слушаат еден од гостите како кажува виц.
- Зошто полицајците секогаш шетаат по двајца.
- Еден знае да пишува, а другиот да зборува. - одговара друг гостин.
Во тој момент еден од полицајците станува и му вели на гостинот:
- Господине, ве молам вашето име.
- Петко Балабанов.
На тоа полицаецот додава:
- Колега, запиши.

Повеќе од ВицотекаТрпе ја прашува Трпана: - Ти си одела со некого пред мене? - Не бе Трпе, сите имаа коли!

Си стоеле двајца полицајци пред гинеколошка клиника и читале плакат на кој пишувало: Најзагрозени професии од сифилис... + повеќе

Дали ќе има зголемување на платите во  2014 година ???  Направи си кафе и ние ќе ти гледаме. кликни на шољата и... + повеќе

Што е илузија? - Кога после 25 години брак ке забележиш дека жена ти не е страствена, него има астма.