Боја на радоста

Мамо, ги гледав сликите од вашата свадба со тато и сакам да те прашам зошто носиш бел фустан?
Мајката:
Зошто белата боја е боја на радоста.
Детето:
А тогаш зошто тато е во црно?!

Вицотека

 • На час по ликовно
  - Деца сега ќе цртате она што сакате да го правите кога ќе пораснете
  (Сите деца цртаат само малиот Перо седи и...

 • На факултет за теологија идни попови полагаат испит.
  Излегува еден од испит и колегата го прашува:
  - Што полагаше?
  -...

 • На час по ликовно.
  - Деца денес ќе цртате она што сакате да го правите кога ќе пораснете.
  (Сите деца цртаат само малиот Перо седи...

 • Мајка му му вика на Трпе:
  - Те избркале од школо поради лошо поведение?
  - Срам да ти е!
  - Угледај се на татко ти!
  -...