Петок 13

Зборуваат две плавуши:
- Оваа година Нова Година е во петок, вели првата.
- Само да не биде Петок 13, одговара втората.

Вицотека: 

Вицотека

 • Zašto plavusa stavlja knjige na policijsko auto ??
  Zato sto pise POLICE.

 • Интервју за работа у Неготино:
  - Имате ли познавање од англиски јазик?
  - Да, имам.
  - Употребете го „date“ во реченица....

 • - Уџите молим вас. – Ааа ма ми ни смо за уџиџавање.
  - Звачу полиције! – Звај, звај!
  - Пошто су вам пуканака?
  - Јесте се...

 • Попален маж излегува од купатилото со чаша вода и 4 аспирина за жена си:
  - Еве душо, ова е за тебе.
  - Зошто, па не ме боли...