Запивање

Трале раскажува на другарите.
- Вчера се запивме со Трпе во кафана. Заврна дожд и Трпе ме викна кај него да преспијам, арно ама имаа само еден кревет. И така јас си спиев од едната страна, Трпе од другата, а Трпана во средина!
- И што бидна!?
- Ништо, што ќе бидне, Трпана сметаше цело време!

Вицотека

  • На час по логика Трпе прднал, ама цела цела училница засмрдела толку многу да и твор би паднал во несвест. Професорката лута го избркала Трпе...

  • Бог гу е створија жену у петак. Претходно гу е понеделник створија кокошку, у вторник...

  • Еден Македонец отишол на лекар со болки во градите. Му направил докторот рентген и рекол:
    - Имате лебарка во белите дробови.
    -...

  • Која земја во Европа беше најзагрозена од птичји грип?
    - Црна Гора се сокол до сокол!!!