Мочкање

Оди некоја баба по улица и влече две големи вреќи.
Од едната вреќа паѓаат 20 евра.
Наидува полицаец, ги зема и ѝ вели на бабата:
- Извинете, ви паднаа 20 евра.
- А, фала, вратете ги во вреќата!
Тргнува бабата понатаму, кога полицаецот:
- Чекај, бабо, не може така...
Од каде ти е тебе вреќава полна со пари?
- Ех, синко, еве од каде...
Живеам близу стадионот, и секогаш кога има фудбалски натпревар сите влегуваат во мојот двор да се олеснат.
Кога ми се смачи од тоа, купив огромни ножици и се сокрив зад една грмушка, па кој ќе дојде да моча, му се заканувам - или дај 20 евра, или сечам!
- Браво, мори бабо, ептен паметно си изиграла.
- А што имаш во вторава вреќа?
- Ех, синко...
- Има и такви кои не сакаат да платат.

Вицотека

 • Се враќа мажот од службен пат и носи голем поклон за сопругата.
  Во рацете го држи поклонот и не може да притисне на ѕвончето на...

 • Проваѓав реку Исус, Папа и Чак Норис.
  Прв иде Исус, и корак по корак он пројде.
  После њега иде Чак Норис. И он проваѓа без...

 • Тргнал Трпе со камион на пат преку граница, а со себе зел еден слон.
  Во двете уши му ставил по една кришка леб.
  Стигнал на царина...

 • Разговараат две баби:
  - Да ти се пофалам внуката ќе ми се мажи!
  - Е супер, а момчето од каде е ?
  - Oд Фејсбук е, не знам...