Лево десно

Го прашува судијата Трпе:
- Како можеше да изгазиш 12 луѓе? Зар не можеше некако да ги избегнеш?
- Па како не судио! Лево беа двајца, а десно 10! Помислив малку и решив да ги прегазам тие двајца кои беа лево. И кога го прегазив првиот, тој другиот избега меѓу оние 10!

Вицотека

  • Зошто петелот кога кукурика стои на една нога?
    Па ако ја крене и другата ќе падне!!!

  • Во Македонија дошле двајца терористи од една блискоисточна земја со намера да ја спроведат "Алаховата казна над македонските неверници."Еве...

  • Фирма од 50-тина вработени, газдата одлучил да му го препушти бизнисот на својот син. Син му дипломирал на еден од нашите приватни факултети...

  • Од соба со 20 компјутери треба да се украдат сите компјутери за 5 мин.
    Натпреварувачи сe петмина крадци од САД, петмина крадци од...