Фичо

Македонец, Германец и Италијанец требало да поминат голема провалија со кола.
Иде Италијанецот со најново Ферари, пред дупката кочи и вика нема шанса јас да ја скокнам провалијата.
Иде Германецот со најново Порше и исто така пред дупката кочи и вика не можам јас да ја поминам.
Иде македонецов со Фиќо, се залетува ја прерипува дупката и овие му нудат пари за смелоста. Македонче одговара:
- Другари не ми требаат пари, само направете ми ги кочницате на колава.

Вицотека

 • Трпана го прашува Трпе:
  - Каква ти е оваа порака на телефон?
  - Не знам, која порака?
  - Пишува: Сакаш во петок орално да те...

 • Се шетаат дечко и девојка.
  До нив запира BMW X6, девојката ја повлекува раката и тргнува кон колата.
  - Мила, каде тргна?
  -...

 • Спасе и Коле се во Германија и секој ден одат да просат. Спасе дома носи полна торба банкноти од 10 евра, вози Мерцедес и живее во убава била...

 • Двајца колеги на работа решават крстозбор:
  - Зеленчук со три букви?
  - Зелка!
  - Не ја собира.
  - Епа земи помала.