Пустина

Зошто Трпе кога оди во пустина носи врата од автомобил?
- За кога ќе му биде жешко да си отвори прозор.

Вицотека: 

Вицотека

 • Запира полицаец плавуша:
  - Документите ве молам.
  Плавуша:
  - Немам.
  Полицаец:
  - Ќе морам да ве казнам. И почнува...

 • Ѕвони телефонот.
  - Јави се - заповеда мажот на жената,
  и ако ме бараат мене, кажи: жалам, но маж ми не е дома.
  Жената...

 • Што е интелектуалец:
  Индивидуа која има капацитет да размислува подолго од 2 часа за нешто што не е секс.

 • - Срце, дали е татко ти терорист?
  - Зашто?
  - Па ти си излегла бомба!